Estetske procedure, kao sve traženiji tretmani u beauty industriji, zahtevaju posebnu pažnju i oprez kako bi se njihova moć iskoristila na pravi način u cilju ulepšavanja, podmlađivanja ili sprečavanja vidljivosti posledica procesa starenja.

Preduslov za fenomenalne rezultate je pravilno postavljena indikacija, stručan lekar sa istančanim osećajem za estetiku i korišćenje vrhunskih materijala za rad.

Moderne estetske procedure nude rešenje za brojne stvari: rešavanje asimetrija, ulepšavanje i harmonizaciju lica, sprečavanje i korekciju bora i znakova starenja kože, kao i bolji rast kose i sprečavanje prekomernog znojenja.

HIJALURONSKI FILERI

img

Fileri predstavljaju materijal kojim se vrši popunjavanje praznina ili nepravilnosti, a u cilju korekcije izgleda. Kako starimo na određenim regijama našeg lica dolazi do resorpcije masnog tkiva i kosti, dok se u isto vreme gubi elasticitet i kvalitet kože. Kao rezultat nastaju bore, podočnjaci i druge promene koje vremenom postaju sve izraženije.

U ordinaciji Invita primenjujemo hijaluronske filere koji su se pokazali kao najefikasniji u dosadšnjoj praksi. Hijaluronska kiselina je sastojak svakog organizma, i preko 50% hijaluronske kiseline se nalazi u koži. Hijaluronski fileri se mogu injektirati u svim regijama lica, kao i na vratu, dekolteu i  šakama.

Hijuluron je veoma efikasan filer za  oblikovanje usana . Njime se mogu popuniti usne, rešiti bore oko usana i osvežiti ivice. Tretman je bezbolan i bezbedan , a rezultat je trenutno vidljiv i dugotrajan.

BOTOX

img

Botoks predstavlja pročišćenu formu toksina koji je produkt bakterija clostridium botulinum. Uz pomoć botoksa dolazi do sprečavanja kontrakcija mišićnog tkiva , odnosno do blokiranja hemijskih signala i onemogućavanja preterane kontrakcije mišića. Taj postupak dovodi do nestanka bora na samoj koži, kao i do ispravljanja dubokih bora.

Najčešće se primenjuje u estetskoj hirurgiji za korekciju bora čela i oko očiju. Veoma je važno da aplikaciju vrši edukavan I iskusan hirurg kako bi se postigao željeni efekat, a izbegle neprijatne komplikacije.

3D MEZONITI

img

Ova procedura podrazumeva uvođenje u kožu i potkožno tkivo biorazgradivih niti od polidioksanona (PDO), koje se proizvode u različitim dimenzijama dužine i debljine. Pogodne su za primenu u različitim delovima lica, vrata i tela. Igle za uvođenje niti su specifično konstruisane, tanke, mekane i fleksibilne, tako da je njihovo plasiranje u kožu praktično bezbolno, i maksimalno precizno

Efekat procedure je regeneracija i reparacija tkiva, putem stimulacije proizvodnje novih kolagenih i elastičnih vlakana, hijalurona, i aktivacije lokalne mikrocirkulacije (angiogeneza) .Rezultat je   zatezanje i podizanje opuštenih struktura lica i vrata, kao i poboljšanje kvaliteta same kože.

X